La Metamorfosi, de Kafka

L’absurd del relat de Kafka ens encara al més obscur de la nostra condició humana: egoisme, insolidaritat, desarrelament, indefensió, incomunicació… Gregor Samsa viu un procés de transformació que genera, en ell i en l’entorn,  un sotrac emocional i material significatiu, de manera que tota la xarxa de relacions humanes es transforma al compàs de l’home que un dia es va llevar convertit en escarabat.

A. Pensa en un canvi personal, gran o petit, que hagi provocat un terratrèmol en l’entorn immediat de la persona que l’ha experimentat. Relata el fet, i fes-ne una valoració argumentada en criteris ètics.

B. Tria qualsevol dels temes enunciats en la presentació (marcats en negreta), per convertir-lo en motiu central d’una història, real o inventada, que posi al descobert el sofriment que acompanya l’individu que queda aïllat del seu hàbitat natural.

C. Podeu fer la vostra creació audiovisual a partir d’un fragment o del conjunt del text que hem llegit. La fórmula és de lliure elecció. Només us cal una espurna d’inventiva i … posar fil a l’agulla!