El retaule del flautista

Ha estat la nostra darrera lectura de 3r d’ESO. I ens ha deixat un regust mig de diversió, mig de preocupació. Diversió per les situacions còmiques, i fins i tot grotesques, que  se succeeixen en la trama de l’obra; preocupació per la severa i incontestable crítica amb què  el text aborda problemes que són de tots els temps: la corrupció del poder, les desigualtats socials, i la injustícia que impedeix la felicitat dels més desafavorits.

Doncs bé, per no perdre el fil d’aquest joc de rialles serioses, us proposo aquesta doble opció de comentari sobre l’obra de Jordi Teixidor, El retaule del flautista.

Trieu una de les dues qüestions proposades, i contesteu fent clic a Deixa un comentari

A. Feu un exercici de consciència crítica i reviseu allò que us sembli insostenible, intolerable, del món actual -que pot prendre les dimensions que vulgueu: el barri, la ciutat, l’institut, el país, Europa, el planeta, el medi ambient… Exposeu, amb intenció de denúncia, la vostra reflexió.

B. No oblideu la dosi d’humor que acompanya l’obra de Teixidor. Què us sembla un guió, o bé un relat irònic, sarcàstic, divertit, sobre qualsevol situació quotidiana que desperti la vostra vena de grans còmics? Endavant!

Aquí us deixo l’enllaç al vídeo de l’obra, repartit en quatre parts. Bona feina i bon estiu!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s